Az influenza oltással megelőzhető

Influenza elleni gyógymódok

A tél minden évben tartogat pár kellemetlen meglepetést is. Az egyik a felső légúti megbetegedések egész skálája. Az influenza szövődményei ellen gyógymódok állnak a rendelkezésünkre, mert a megfelelő kezeléssel megelőzhetjük, hogy a betegség nyomokat hagyjon a szervezetben.

Fontos, hogy idejében felismerjük, hogy mik az influenza tünetei, mivel nem szabad összetéveszteni őket a nátha tüneteivel. Bár mindkettőt vírus okozza, mégsem ugyanaz a betegség. A nátha tünetei sokkal enyhébbek, a légúti gyulladás miatt orrváladékozás, torokkaparás, orrdugulás léphet fel. Az influenza olyan rendkívül kellemetlen panaszokkal jár, mint az általános rossz állapot, a gyengeség, valamint a magas láz.

A megelőző védőoltással elkerülhetjük a betegség kialakulását, de a már kialakult influenza enyhítése csak tüneti kezeléssel lehetséges, mint a lázcsillapítás, a vitaminpótlás és az ágynyugalom. Az influenza tünetek ugyanakkor hatásosan enyhíthetők a bőséges folyadékpótlással, azonban a koffeintartalmú italoktól tartózkodni kell a koffein vízhajtó hatása miatt.