Az életbiztosítást is el lehet számolni költségként

Életbiztosítás költségként

Amennyiben nem tartjuk jó ötletnek, hogy saját zsebből fizessük a havi részleteket, akkor itt a megoldás! Jó hír a cégeknek, hogy elszámolhatják az életbiztosítást költségként, így könnyítve a terheken. A magas adóterhek mellett, számos olyan kiskaput használhatunk ki, amivel csökkenthetőek a kiadások, így mindenki jól jár.

A szerződő félnek magának a cégnek kell lennie és így az fogja fizetni a biztosítás díját. Ezt az opciót négyféle biztosítás esetén alkalmazhatjuk. Ez lehet az egyéni vagy a csoportos betegbiztosítás, az egyén vagy csoportos balesetbiztosítás és a szintén egyéni vagy csoportos kockázati biztosítás. Végül ez az opció érvényes a whole life egységek esetében is. A negyedik variáns a megtakarításos változathoz tartozik, míg az első három védelmet nyújt. A whole life kitűnő lehetőség arra, hogy még a halálunk előtt rendelkezzünk az összegyűlt tőkével.

A cég visszavásárolhatja a bevételt, amit többféle célra használhatunk fel. Leírható költségként kezelhetjük, de új irodát is vehetünk az összegből, sőt, nagyobb projekt esetében is jól fog jönni az itt felhalmozott pénz. Ráadásul az itt összegyűjtött összeg nem von semmilyen adót maga után. Az első három forma esetében más előnyökhöz juthatunk, amiket szintén érdemes kihasználni, hiszen ezeket költségként el lehet számolni teljesen adómentesen.

A balesetbiztosítással minden véletlenül bekövetkezett baleset esetében biztosítva leszünk és így nem jár költségekkel a kórházi ellátás. A kockázati biztosítás egy komoly betegség miatt fog jól jönni vagy kockázatos műtétkor. Az egészségbiztosítást pedig aligha kell bemutatni. Költségektől mentesen eshetünk át különféle szűrővizsgálatokon és szükség esetén kiemelkedő kórházi ellátásban fogunk részesülni. Az életbiztosítás kalkulátorral pontosan megtudhatjuk, hogy milyen összeget kell befizetnünk ahhoz, hogy részesüljünk ezekben a kiváló szolgáltatásokban a cégünkön keresztül teljesen adómentesen, hiszen ezek költségként lesznek elkönyvelve. Mindenki az egyéni igényei alapján kössön biztosítást!