After shave a hatékony borotválkozáshoz

after shave

Az arcszesz manapság lehet bármilyen folyadék, olaj, gél vagy más anyag, amit borotválkozás után kell az arcra kenni. Az after shave használata igazi rituálé egyeseknek. A legtöbb esetben nem árt borotválkozás után ezt a terméket felkenni a bőr fertőtlenítésére, megnyugtatására.

Egyes szerek viszont károsak vagy mérgezőek lehetnek a bőrre, éppen ezért érdemes a minőségi after shave mellett voksolni. Ezt pontosan arra használják, amire a név is utal – a borotválkozás utáni bőr kezelésére. Előnyei attól függnek, hogy mi van benne. A hagyományos, alkoholos összehúzó hatású termék fertőtleníti az arcbőrt. Ennek előnye, hogy kezeli a sok apró vágás után szabaddá vált pórusdarabot, amelyekben nagyobb valószínűséggel baktériumok vagy más anyagok telepednek meg.

A tipikus ilyen szerek izopropil-alkoholként (izopropanolként) vagy etil-alkoholként ismert összetevőket tartalmaznak, amelyek hasonlóak a kézfertőtlenítőkben vagy háztartási tisztítószerekben használthoz. Ezek az after shave összetevők elpusztítják a méreganyagokat az arcról borotválkozás után.