A világot bejáró Törley

Törley

Régen még jól tudták az emberek, milyen fontos a kitartás és türelem, hogy valamit elérjenek az életben. Manapság már csak a sült galambot várják, de az a legtöbbször nem jön el. Még szerencse, hogy amikor belevágott Törley József a francia pezsgők készítési módjának tanulmányozásába, akkor nem volt olyan dolog, ami elterelte volna arról a figyelmét.

Szinte magunk előtt láthatjuk, ahogy a gyertyafény mellett üldögélve azon elmélkedik, mivel tökéletesíthetné az eljárást. A töprengése nem volt hiábavaló, mert rájött a megoldásra. A tudását hazahozva, lerakta a Törley pincészet alapjait. Alig telt el néhány évtized és máris világhírnévre tett szert. A világháborúk alatt kicsit megcsappant az érdeklődés az itóka felé és a készítés is akadozott, főként amikor találat érte a gyár egyik szárnyát.

Az idő azonban minden sebet begyógyít, így ez a probléma is megoldódott szépen lassan és minden visszatért az eredeti kerékvágásba. A Törley ma népszerűbb mint valaha és kevés olyan hely van a világon, ahol ne kóstolták volna a magyar föld ezen kivételes gyümölcséből készült italt.