A törölközőszárító radiátor számos előnye

törölközőszárító radiátor

A fürdőszoba tervezésénél felmerül a kérdés, hogy milyen radiátorral szeretnénk fűteni. Egyre többen döntenek úgy, hogy a nagyobb komfort és kényelem érdekében lesz törölközőszárító radiátor is a fürdőben. A törölközőszárító radiátor azonban nemcsak arra való, hogy a vizes törölközőt szárítsuk rajta, egy ilyen radiátornak három funkciója is van.

Első, amiért sokan ilyen radiátor mellett döntenek, hogy hozzájárulnak a fürdő komfortjához azáltal, hogy melegebbet tudunk varázsolni velük. Második érv, hogy a használatukkal hamarabb száradnak a törölközők, fehérneműk, ha a meleg radiátorra teregetjük ezeket.

Harmadik ok, amiért egyre elterjedtebb a törölközőszárító radiátor használata, az esztétikum, ugyanis a modern és stílusos kialakításuknak köszönhetően feldobják a fürdőszoba dizájnját. Létezik olyan típus, amit a fűtőrendszerre kell kötni, így csak akkor fűt, ha megy a fűtés. A vegyes üzemű radiátor egy elektromos patronnak köszönhetően a fűtési szezontól függetlenül is működtethető.

Termosztát, hogy az otthon melege állandó legyen

Az otthonunk hőmérséklete akkor mondható ideálisnak, ha viszonylag állandó, az igényeinknek megfelelő hőmérsékletet tudunk biztosítani minden helységben. Ahelyett, hogy új fűtési rendszerben gondolkodnánk, a legegyszerűbb megoldás egy termosztát felszerelése. Természetesen a választás nem mindig egyszerű, ugyanis ezen kiegészítők népes családba tartoznak.

Léteznek vezetékes változatok, de olyanok is, amelyek teljesen szabadon állnak és rádiófrekvenciával vezérelhetők. A választást az egyedi igényeken kívül, a meglévő fűtési rendszer típusa is meghatározza, mert fontos, hogy a termosztát kompatibilis legyen a kazánnal.

Az okos termosztátok távolról, okoseszközök segítségével irányíthatók, programozhatók. Lényeges jól megválasztani a készülék helyét, ugyanis fűtőtest fölé, ablak közelébe, illetve erősen napos helyre nem ajánlott a felszerelése. A termosztát a modern otthonok elengedhetetlen kiegészítője, hiszen a használatával csökkenthető a fűtőanyag fogyasztás és nem mellesleg a környezetkímélésben is jelentős szerepet tölt be.