A test, a lélek és a szellem egyensúlya

Test, lélek és szellem
Test, lélek és szellem

Bizonyára mindenki tisztában van azzal, hogy abban az esetben, ha egészséges, boldog életet szeretnénk élni, nem elég ha testünk makulátlan és majd kicsattan az egészségtől, hiszen ehhez tiszta, valamint boldog lélek is szükséges. Abban az esetben pedig, ha a lelkünk is egészséges, akkor a szellem is ugyanilyen egészséges lesz. Ez a három elem az igazi boldogság érdekében teljesen harmóniában kell legyen egymással. Amennyiben csak az egyikkel is bármiféle probléma vagy nehézség akadna, az a többi elemre is gyökeresen kihat.

Ezt az együttest pedig az ember környezete is jelentősen befolyásolja, ugyanis, hogyha valami nincs rendben, például a munkahelyen, a családdal vagy éppenséggel a barátokkal, akkor az felbontja az összhangot a lélekben is. Tehát fontos szempont irányul arra, hogy testünk épségét tökéletesen megőrizzük, hiszen ahogy mondani is szokták, ép testben ép lélek lakozik. Itt figyelni kell a helyes és megfelelő táplálkozásra, illetve a mozgás mennyiségére is. Fontos a megfelelő folyadékbevitel és az időszakos méregtelenítés.

Nem utolsó sorban pedig, a különböző energetizáló, stresszt oldó és gyógyító masszázsokra is szükség van, amelyek szintén hozzájárulnak az egyensúly fenntartásához. Fontos a lelkünket is táplálni, például ezt tesszük abban az esetben is, amikor boldogok, vidámak vagyunk. Minden pillanatot jól kell megélni, hogy ne legyenek olyan dolgok, amit később esetleg megbánunk. Abban az esetben pedig, ha érzelmileg kiegyensúlyozottak vagyunk, akkor könnyebben megtapasztalhatjuk a létezés, illetve a szellem örömét is.