A természet alkotta fertőtlenítő a propolisz tinktúra

propolisz tinktúra

A természet antibiotikuma, az egyik leghatásosabb immunerősítő a méhek által előállított propolisz. Kesernyés íze miatt, mézzel vagy propolisz tinktúra formájában ajánlott fogyasztani. Néhány cseppet tegyünk a kávéba, joghurtba, esetleg egy kockacukorra. Kúraszerűen érdemes alkalmazni. A méheknek nemcsak építőanyag, de védi őket a kórokozóktól, baktériumoktól.

A propolisz a méhek által bokrok és fák rügyeiből összegyűjtött növényi nedv és méhviasz keveréke. Baktérium- és gombaellenes hatása évezredek óta ismert, a görög és római orvosok fertőtlenítőként használták sebkezeléskor a propolisz tinktúrát. Jótékony hatási közé tartozik az immunerősítés, gyulladáscsökkentés, de használják légúti megbetegedések, húgyúti fertőzések kezelésére, menstruációs fájdalmak enyhítésére.

Csökkenti a cukorszintet, szabályozza a vérnyomást és értágító. Hatását a benne található több száz gyógyhatású anyagnak köszönheti. A propolisz tinktúra tartalmaz aminosavakat, vitaminokat, nyomelemeket, bioflavonoidokat. Alkoholtartalma miatt, a fogyasztása fokozott odafigyelést igényel.