A teríték fontos kelléke a szalvéta

A szalvéta minden étkezéshez szükséges lehet
A szalvéta minden étkezéshez szükséges lehet

Van egy olyan dolog, amely nélkül már gyakorlatilag elképzelhetetlen a terítés. Ez az igazán sokoldalú és dekoratív kellék a szalvéta. Nem kell itt kimondottan valamilyen nagyon extra helyre és tálalásra gondolnunk, mondjuk, egy luxus étteremben, mert a mindennapi háztartások fontos tartozéka is.

Nem igazán van olyan konyha, ahol ne lenne a szekrényben egy tasak szalvéta arra az esetre, amikor éppen egy nagyobb vendégség lépne be, vagy csak a családnak akarunk kedveskedni egy díszesebb terítékkel. Funkcióját tekintve a papírból készült törlő eszköz nagyon sokoldalú lehet, attól függően, hogy mennyire vagyunk kreatívak.

A kicsit kilöttyent anyagok feltörlésétől kezdve a nedves tányérok szárazra varázsolásán keresztül sok mindenre használható. Mivel azonban a teríték mellett van nagy jelentősége, főként száj-, illetve kéztörlésre szokták használni étkezés után vagy közben. Sok esetben külön technikákat fejlesztenek ki azért, hogy milyen formában alakítsák ki, ami a szalvéta hajtogatását már külön művészi szintre is szokta emelni.