A sminkelés fő feladatai

sminkelés

Az arcfestés a megjelenés méltóságának kiemelése és a hiányosságok elrejtése. Két fő funkciója van: véd és díszít. A sminkelés védőfunkciója abban áll, hogy a kozmetikumok olyan réteget képeznek a bőr felületén, amelyek megakadályozza a környezet negatív hatásainak behatolását a bőrbe, megvédve azt a szennyeződésektől és a portól, ami különösen fontos a nagyvárosok lakóinak.

A sminkelés dekoratív funkciója pedig magának a külső kinézetnek a javítása. Valószínűleg minden nő legalább egyszer feltette már a kérdést, hogy miként választható ki a megfelelő makeup, hogy az ellenállhatatlannak, ugyanakkor természetesnek tűnjön?

Nos, a smink egy teljes tudomány, amit tanfolyamokon vagy iskolákban lehet megérteni, de ha valaki csak szeretné megtanulni, hogyan kell kifestenie magát, akkor elegendő ismernie néhány univerzális szabályt. Például a smink csak akkor mutat jól, ha a bőr tökéletes állapotban van. Ezért nem szabad figyelmen kívül hagyni a napi bőrápolást annak a reményében, hogy a sminkelés során majd elrejti a hiányában megjelent ráncokat vagy kiütéseket.