A selyem fonal mesebeli útja napjainkig

selyem fonal

Az ókori Kína számtalan különleges és speciális eljárás bölcsője. A selyem fonal története is erre a földre vezet vissza, mivel évszázadokon keresztül itt őrizték féltve ennek a csodálatos alapanyagnak a készítési titkait, emellett az úgynevezett selyemutakon bocsájtották áruba más népeknek.

Az európaiakat lenyűgözte ez az exkluzív árucikk és arra próbáltak törekedni, hogy ők maguk is előállíthassák. Erre egészen az 500-as évekig kellett várniuk, ugyanis ekkor sikerült a selyemhernyókat az európai kontinensre titokban átcsempészniük. A selyemszálat napjainkban a modern technikai eszközök bevonásával készítik, de továbbra is a tenyésztett, illetve a szabadon élő selyemhernyó gubóját használják fel hozzá.

A selyem fonal kiválóan festhető és remekül keverhető más típusú szálakkal. Rendkívül természetes összehatása miatt nagyon kedvelt kézműves árucikk. Tekintsük meg a selyem fonal kínálatot és kössünk szebbnél-szebb csipkemintákat! A felhasznált alapanyag gyönyörű fényének köszönhetően igazán mutatós lesz a végeredmény.