A rózsakvarc a szerelem köve

rózsakvarc

Ez az átlátszó, halvány rózsaszínű kő az egyik legismertebb kristály a világon. A rózsakvarc leggyakrabban Brazíliában, Indiában, Madagaszkáron, valamint Dél-Afrikában található. Lágy, kellemes színe van, ezért nem ritkán használják ékszerek és dísztárgyak díszítésére.

Sokan a szerelem kövének is nevezik. A hiedelem szerint, elősegíti az önszeretetet, a harmóniát és a belső békét. Támogatja az érzelmi gyógyulást, mérsékli az aggodalmat és a stresszt, valamint pozitív érzelmeket generál, mint például a kedvesség vagy az együttérzés.

A rózsakvarc, ahogy minden természetes kő, igényli az időnkénti gondoskodást. A tisztításához csupán enyhe szappanos vízre és egy puha rongyra van szükség. A tárolásakor kerülni kell az erős napfényt, mert a színe idővel halványodhat.

Akár ékszerként viseli, akár a napi rutin részeként használja, mindig emlékeztetni fogja majd a szerelem és az elfogadás fontosságára. A rózsakvarc ajándék gyanánt is tökéletesen megállja a helyét, így a különleges alkalmak közeledtével nem kell majd sokat gondolkodnia.