A moher fonal rövid bemutatása

moher fonal

A textiliparban hatalmas népszerűségnek örvend, ami egyáltalán nem meglepő. A moher fonal Törökországból ered. Érdemes megemlíteni, hogy az angórakecske gyapjújából nyerik ki.

Az állat finom, fényes szőrzete felkeltette a textilgyártók figyelmét, akik hamar felfedezték a benne rejlő lehetőségeket. A jellegzetessége a magas fényű csillogó felület, ami az anyag természetes fényvisszaverő képességének köszönhető. Különösen lágy és könnyed, ezért finom és légies viseletet eredményez. A felhasználásával készült ruhadarabok nemcsak gyönyörűek, hanem komfortosak is. A moher fonal jól tartja a meleget, ebből kifolyólag ideális pulóverek, sapkák, illetve sálak kivitelezéséhez.

Rugalmas, ezért a belőle készült viseletek hosszú időn át megtartják az alakjukat, nem nyúlnak ki könnyen. Az egyedülálló csillogását nem lehet reprodukálni, így különösen elegáns és exkluzív. Akik értékelik a minőséget és a természetes anyagokat, azoknak kitűnő választásnak bizonyulhat. A moher fonal sokáig megőrzi eredeti kinézetét.