A megfelelő álló radiátor kiválasztása

álló radiátor

A fűtésrendszer megtervezése komoly szakértelmet és precíz számításokat igényel, hiszen csak úgy tud kellően hatékony lenni, ha kimondottan az adott körülményeknek megfelelően lesz megalkotva. Ehhez pedig többek között az álló radiátor méretét is jól kell megválasztani, mert a túl kicsi és a túlságosan nagy is plusz költségeket hozhat.

Ha kisebb álló radiátor kerül beszerelésre, mint amekkorára szükség lenne, akkor csak nagyon lassan fogja tudni felmelegíteni az adott helyiséget és ezért a fűtőberendezésnek is sokkal többet kell majd üzemelnie. Ha pedig túl méretes lesz a fűtőtest, akkor nem lehet majd igazán kihasználni, így feleslegesen ad ki érte több pénzt.

Ugyanis az álló radiátor ára leginkább a mérettől, illetve a teljesítménytől függ, vagyis nem jó üzlet a nagyobb mellett dönteni, ha a kisebb is tökéletesen megfelel a célnak. Ha nem szeretne értelmetlen kiadásokat és energiafogyasztást, akkor kérjen profi segítséget mind az álló radiátor kiválasztásához, mind a teljes rendszer kialakításához!