A leggyakoribb kérdések a férfi divattal kapcsolatban

férfi divat

Amint a nőknek, úgy a férfiaknak is lényeges a tökéletes, kifogástalan megjelenés, ha nem is a mindennapokban, de legalább a fontos eseményeken. Az öltöny például soha nem megy ki a divatból, bár a legtöbb úr kényelmetlennek érzi, feszeng benne, pedig nagyon elegáns öltözet. Nem mindig egyszerű tájékozódni a férfi divatról.

A személy stílusától, kisugárzásától is függ a megfelelő ruházat kiválasztása, hiszen ami jól áll egy magas, fess férfinak, az biztosan nem mutat jól egy alacsony, zömök emberen. Azonban egy dolog tény, az eleganciát minden esetben az öltöny adja egy férfinak, illetve az ahhoz passzoló lábbeli és kiegészítők. A stílusos megjelenéshez remek ötlet az öltöny méretre készítése, mert ez garantált, hogy tökéletesen passzolni fog az úr alkatára.

A méretre igazított zakó és nadrág követi az alakot, nem nagy, nem bő, de nem is szorít. Ennek a ruhadarabnak is pontosan olyan kényelmesnek kell lennie, mintha a férfi például farmert viselne. Kézenfekvő, logikus döntés tehát a méretre készítés és ebben az esetben az alapanyagot is ki kell választani. A klasszikus kék mellett, a szürke öltöny a másik alapdarab, aminek minden férfi szekrényében jelen kell lennie. Egyáltalán nem unalmas szín a szürke, sőt, sokféleképpen variálható az ingekkel, nyakkendőkkel és díszzsebkendőkkel.

Fehér, világoskék, sötétkék, sárga, rózsaszín ing egyaránt kiválóan illik az ilyen öltönyhöz, ugyanakkor mintás darabokkal is szépen mutat. Ami pedig a hozzávaló nyakkendőket illeti, két fazon közül tanácsos választani, a normál és a slim. Itt vigyázni kell, hogy a nyakkendő színe és mintázata igazodjon az öltönyhöz és az inghez is. Aki egy kis izgalmat szeretne csempészni a hétköznapi öltözékébe, az kereshet rendhagyó megoldásokat is.

Nagy divat mostanában az öltöny sneakerrel, ami a szürke ruházatnál is remekül működik, ha a cipőből nem látszik ki a zokni szára és az ing legfelső gombja szabadon marad. A póló viselése is kezd megszokottá válni, szürke öltönyhöz lehetőleg hófehéret vagy feketét válasszunk.