A lazúr régi ismerős a garázsban

lazúr

A tavaszi kellemes idő beköszöntésével, egyre több kertes házban merül fel az a gondolat, hogy fel kellene a külső részeket újítani. A sokoldalúan használható lazúr sikereket garantál minden szinten, csalódásra csekély az esély.

Többek között, a teraszok faelemeinek helyreállításában, a külső faburkolatok felújításában, valamint számos egyéb részen. A lazúr tehát köztudottan sokoldalú anyag, amivel könnyedén, akár saját kezűleg is megszépíthető a kiválasztott felület állapota. Ráadásul a korrózió, illetve az időjárás viszontagságai ellen is véd. A lazúr oldószeres vagy vizes bázisú fajtákban szerezhető be, így ebből lehet válogatni. Mindkettőnek megvannak az előnyei.

Fényes, magasfényű és öntisztuló verziók egyaránt felsorakoznak a Festékaréna virtuális polcain. Azt még érdemes a festés előtt eldönteni, hogy vékony vagy vastaglazúrra lesz szükség a munka során. Az imént említett típusok más-más célra hivatottak. Ha ezek megvannak, akkor nincs más hátra, mint belevágni a munkába, a szépítésbe!