A lakáshitel jelenti a kulcsot az ingatlan vételéhez

Van segítség, ha Önnek lakáshitel kell
Van segítség, ha Önnek lakáshitel kell

Mivel hazánkban a legtöbb ember nem rendelkezik elegendő megtakarítással, ezért csupán ritkán jön az szóba, hogy valaki teljesen saját erőből vegyen egy ingatlant. Sokkal gyakoribb esetnek számít, amikor valaki egy pénzintézethez fordul és lakáshitel mellett dönt, a fent megnevezett cél érdekében. Emiatt a hitelintézetek rengeteg ajánlattal fordulnak az ügyfelek felé és versenyeznek a kliensek érdekében. Ez jó, hiszen így diverzifikáltabbak az ajánlatok,

nagyobb a verseny a bankok között is a lakáshitel tekintetében. Azonban hátránya is van ennek a jelenségnek, hiszen így sokkal nehezebb eldönteni, hogy melyik ajánlatra essen a végleges döntés. Talán az a legjobb, ha az ember ilyenkor a szakértőkhöz fordul, mivel ők már jól kiismerik magukat a lakáshitelek területén. A Hitelnet szakértői például tudják az ügyfeleiket tájékoztatni arról, hogy mire érdemes vigyázni, hol vannak az esetleges csapdák az ajánlatokban. Ennek köszönhetően, az igénylők sok pénzt spórolhatnak meg, éppen ezért érdemes a Hitelnet csapatát segítségül hívni a lakáshitel esetében is. Hogy pontosan miként lehet ezt a szolgáltatást igénybe venni?

Valamilyen módon kapcsolatba kell lépni a Hitelnettel a honlapjukon található elérhetőségek egyikén és időpontot kell kérni az ügyfélhez legközelebb eső irodában. Magyarország legtöbb nagyvárosában található ilyen fogadóhely, ahol személyesen is foglalkoznak az ügyfél problémájával. Itt el kell mesélni, hogy pontosan milyen elképzelések vannak a lakáshitel tekintetében, majd ezek után következik a lehetséges banki ajánlatok átnézése. Számos tényezőn múlik a végső döntés, hiszen nem mindegy, hogy mekkora a futamidő, illetve a törlesztő részlet nagysága.

Nagyon oda kell figyelni a kamatra, mert ez egy igen fontos szempontot képvisel a kifizetendő összeg szempontjából. Azt sem szabad elfelejteni, hogy egyéb díjak is fel fognak merülni a kölcsön igénylése során, tehát ezeket is bele kell számítani a költségvetésbe. A sok apró buktató miatt az a legjobb, ha az ember él a hitelkalkulátor segítségével, mert ez a szerkezet az információk széles tárházát nyújtja. Elég csak a felvenni kívánt összeget, a futamidőt meg a hitelcélt beírni a kis rubrikákba és már indulhat is a kalkuláció.

Csupán egy-két másodperc szükséges ahhoz, hogy a hitelkalkulátor megmutassa a szóba jöhető lehetőségeket. Az külön előnyt jelent, hogy az egyéb díjak is fel vannak sorolva, amelyeket bizony érdemes kijegyzetelni, a későbbi kellemetlen meglepetések elkerülése végett. Minden ajánlatot meg kell fontolni, hiszen nem biztos, hogy az első jónak tűnő lehetőség mellett kell lehorgonyozni. A Hitelnet csapata, a hitelkalkulátor adatai alapján természetesen tud segítséget nyújtani, ha a tanácsra vágyók felkeresik a céget.