A klasszikus kandallók minden időben megállják a helyüket

klasszikus kandallók

Semmi sem jelképezi annyira az otthonosságot, mint a nappaliban lévő nyílt lángú fűtőtest látványa, legyen az valódi láng vagy szimplán annak utánzata. Ez egy olyan kép, ami már régóta beivódott az emberek tudatalattijába. De vajon illenek-e a klasszikus kandallók a modern enteriőrökbe?

Hogyan illeszthetjük be ezeket a berendezésbe úgy, hogy meleg és harmonikus képet sugározzanak, ne pedig hivalkodót? A klasszikus belső terek egyszerűen azért egyedülállóak, mert tiszta formában egyre ritkábban fordulnak elő. Ezek igazi esztétikai élvezetet nyújtanak a szemlélőnek. Ezt az egyszerű geometriai formák, az arányok, a tiszta színek és tónusok, valamint a kiváló bútorok teszik lehetővé és természetesen a klasszikus kandallók.

Ezek általában nagyméretű fa-, kő- és gipsz burkolatokat, oszlopokat, díszléceket és faragványokat foglalnak magukba. A klasszikus kandallók természetesen nem elegek egy klasszikus belső tér kialakításához. Ehhez hasonló stílusban készült figurák, lámpák, padlóvázák és gyertyatartók is szükségesek.