A hegesztő szemüvegek védelmet biztosítanak

hegesztő szemüvegek

Annak érdekében, hogy megóvja a szeme egészséget, feltétlenül használnia kell ezt a kelléket a munkavégzés során. A hegesztő szemüvegek akadályozzák a vakítást, emellett jó látást biztosítanak a feladatvégzés során.

Nemcsak az erős fénytől védenek, hanem a fém fröccsenésétől és a portól is. Ezeknek a termékeknek meg kell felelniük az összes biztonsági követelménynek. Természetesen könnyűek kell legyenek, valamint megfelelően illeszkedniük kell annak érdekében, hogy ne juthassanak a szikrák a szembe. A hegesztő szemüvegek sokfélék lehetnek.

Például az elektromos variációknál a lencséknek jóval sötétebbnek kell lenniük, mint a gázhegesztő esetében. Az utóbbit tehát nem lehet használni az elektromos berendezésekhez. Abban az esetben, ha mégis eltekint ettől a fontos dologtól, akkor fennáll az égési sérülések veszélye a retinán, valamint a szaruhártyán. A hegesztő szemüvegek viselése elmaradhatatlan a biztonság szempontjából, ráadásul precíz, pontos munkavégzést csakis ilyen kiegészítővel lehet elérni.