A Fertő tó kerékpár segítségével is felfedezhető

Felfedezhető a Fertő tó kerékpár segítségével
Felfedezhető a Fertő tó kerékpár segítségével

A kirándulókban mindig felmerül az a kérdés, hogyan lehetne a legjobban felfedezni a túrázásra kiválasztott vidéket. A Fertő tó kerékpár segítségével is könnyen megnézhető, hiszen itt kiépített úton közlekedhetnek a biciklisek, akik gyönyörű tájakon mennek majd keresztül.

Az útvonal több falun is keresztülvezet, illetve a túrázók a szomszédos Ausztriába is átmehetnek. A Fertő tó kerékpár út egyetlen nap alatt is körüljárható, ha a kirándulók tempósan haladnak.

Természetesen, időnként meg lehet állni a pihenőpontokon, ahol könnyen elfogyasztható az elemózsia. Igény esetén, idegenvezetést is lehet kérni, mivel a profik szívesen végigkísérik a turistákat a vadregényes ösvényeken. A szakemberek arra is odafigyelnek, hogy jó állapotban legyenek a kerékpárok, hiszen kellemetlen lenne, ha a természetben menne tönkre a bicikli.

A Fertő tó kerékpár útján való felfedezés abból a szempontból is jó ötlet lehet, hogy így könnyen megfigyelhető a Nemzeti Park élővilága. A fárasztó napot követően, a biciklisek kipihenhetik magukat a Tornácos Ház kényelmes szobáiban.