A biotextil egyre jelentősebb a divatiparban

biotextil

A divatiparban nemcsak trendi csoportok vannak, hanem környezettudatosak is. Ez azt jelenti, hogy előnyben részesítik a biotextil használatát, amivel mind az emberi szervezetet, mind a környezetet védik. A hagyományos pamutot olyan gyapotból készítik, amit különböző vegyszerrel kezelnek. Mivel maga a gyapot egy növény, így azt kezelni kell különböző gyomirtókkal és növekedés fokozókkal.

Azonban ezek a szerek beszívódnak a növénybe és a kész termékbe, tehát a pamutba is. A biotextil arról híres, hogy egyáltalán nem használnak vegyszereket a gyapot termesztése során. Tény, hogy bár valamivel drágábbnak számít, ezt egyszerűen meg lehet magyarázni. A gyomokat ugyanúgy el kell távolítani a földekről, azonban ehhez emberi munkaerő szükséges. Őket viszont ki kell fizetni, ezért nyilván többet fognak kérni a biotextilért cserébe.

A frottír anyag lehet egyfalas vagy kétfalas

Az utóbbi valamivel vastagabb, ezért leginkább téli és őszi ruhákhoz javasolt, míg az előbbi megállja a helyét a könnyed nyári ruhák esetében. Megkülönböztetünk még nem bolyhos és bolyhos frottír anyag típust, így a lehetőséget adott arra, hogy az egyén válasszon. Amennyiben komoly beszállítót keres az áruk terén, akkor vegye figyelembe a Szakatex által kínált lehetőségeket! Magyarországon piacvezetőnek számít, valamint magas színvonalat képvisel. Kizárólag Olaszországból és Törökországból importálják az árukat, aminek köszönhetően a legmodernebb divatot képviselik a termékek.

Továbbá, a frottír anyag kínálatában találni fog színes és mintás textileket is. Természetesen nemcsak frottírt kínálnak eladásra, hanem számos egyéb anyagot és egyéb kiegészítőket. A szabáshoz és a varráshoz szükséges minden terméket megtalál és meg is rendelheti azokat. Ha alaposabban szeretné szemügyre venni a kínálatot, akkor látogasson el személyesen a budapesti raktárba! A frottír anyagot bátran megtapinthatja, majd dönthet a vásárlásáról. Annyi biztos, hogy rengeteg elégedett vevővel rendelkeznek, akik csupa jó véleménnyel vannak a nagykerről.