Aranat Aznavour brandy

Brandy

A brandy remek és nemes ital, amit borpárlatként is ismernek az emberek. A különleges aromájú, zamatos égetett szesz alapja a szőlőmust. A brandy készítése során, a szőlőmustból bort erjesztenek, majd lepárolják. Fontos megjegyezni, hogy a különleges italt a bor javítására készítik. A borpárlatot 95,5-97 %-os etilalkohol-tartalomra párolják be. Viszont, eme folyamat közben az ízanyagok döntő többségét el is veszíti. A szőlőpárlat és a konyak között van egy jelentős különbség, mégpedig ez az eltérés az eredetükből származik.

A konyak ugyanis francia eredetű, míg a brandy egy gyűjtőnév, méghozzá az összes szőlőpárlat összefoglaló neve, aminek az alkoholtartalma 36 és 60 fok közé esik. Jellemzően fahordós érlelést alkalmaznak a szakemberek, aminek köszönhetően különleges színt és aromát kap az égetett szesz. Az egyik igen különleges italfajta Az Ararat 25 Years Azvanour borpárlat és rendkívül ritka ital. Az alapanyagok az Ararát-hegy legbecsesebb helyéről származnak. Legalább egyszer mindenképp meg kell kóstolni!