Archive for the ‘egészség’ Category

Ismerje meg a természetes gyulladáscsökkentő növényeket!

Gyulladáscsökkentő növény

A tudatos táplálkozással sok problémát meg tudunk előzni, ráadásul nagyon sok alapanyag rendkívül finom is. Rengeteg természetes gyulladáscsökkentő gyümölcs és fantasztikus gyógynövény vesz körül bennünket, amelyeket igazán nem megterhelő beiktatni az étrendünkbe.

Például a a cseresznye és a sárgadinnye nagymértékben tartalmaz ásványi anyagokat, vitaminokat és nem mellesleg kiválóan csökkentik a szervezetben fellépő gyulladásokat.

(tovább…)

Egyensúly párna az aktív testért

Egyensúly párna

A rugalmasság, mozgékonyság, a kiváló egyensúlyérzék olyan tulajdonságok, amelyekre elengedhetetlen szükségünk van a mindennapi életben. A test aktivitását elősegítő és szabályozó egyensúly párna javítja a koordinációt és segít a koncentrálásban.

A párna alkalmazásával elvégezhető stabilizációs gyakorlatok olyan pozitív élettani hatásokat eredményeznek, amelyek nagyban fokozzák a teljesítőképességünket. Gyermekeinknek nem győzzük eleget hangoztatni, milyen fontos a helyes testtartás, azonban sajnos ennek jelentőségéről sokszor mi magunk elfeledkezünk. (tovább…)

Gyakran nem egyszerű a babaruhák mosása

Babaruhák mosása

Amikor új jövevény érkezik a családba, végre megszületik a várva várt gyermek, természetesen, felhőtlen az öröm, viszont számolni kell millió kis gonddal is, amikre már idejében fel kell készülni.

Sok anyuka a babaruhák mosása témakörben van teljesen elveszve, azonban nincs gond, ugyanis számtalan olyan internetes weboldal van, ahol pontos leírásokat lehet ezekről megtalálni, illetve temérdek olyan webshop is van, ahol megvehetőek az igen kíméletes, káros anyagokat nem tartalmazó termékek. (tovább…)

Az influenza oltással megelőzhető

Influenza elleni gyógymódok

A tél minden évben tartogat pár kellemetlen meglepetést is. Az egyik a felső légúti megbetegedések egész skálája. Az influenza szövődményei ellen gyógymódok állnak a rendelkezésünkre, mert a megfelelő kezeléssel megelőzhetjük, hogy a betegség nyomokat hagyjon a szervezetben.

Fontos, hogy idejében felismerjük, hogy mik az influenza tünetei, mivel nem szabad összetéveszteni őket a nátha tüneteivel. Bár mindkettőt vírus okozza, mégsem ugyanaz a betegség. A nátha tünetei sokkal enyhébbek, a légúti gyulladás miatt orrváladékozás, torokkaparás, orrdugulás léphet fel. (tovább…)

Jód és szelén tabletta megfelelő pajzsmirigyműködésért

Jód és szelén tabletta

A pajzsmirigyhormonok hatással vannak szinte minden szervre, ezért ha nem megfelelő mennyiségben termelődnek, akkor nagyon szerteágazó tünetek jelentkezhetnek. Éppen ezért olyan nehéz felismerni a probléma gyökerét, hiszen például a fáradékonyságot, a székrekedést és a izomfájdalmakat ritkán vizsgálják tünet-együttesként, pedig ezek mind a pajzsmirigy alulműködésére utalnak.

A jód és szelén tabletta is csak akkor alkalmazható, ha már megvan a pontos diagnózis, mivel mindenképpen hatással van a hormonháztartásra, pajzsmirigy-túlműködés esetén pedig egyáltalán nem is ajánlott. Tehát, ha a wisetreenaturals.hu weboldalon feltüntetett jelek közül többet is észlel, akkor mindenképpen keressen fel egy szakértőt, aki tudása és tapasztalata alapján meg tudja állapítani, hogy miről is van szó! (tovább…)

Természetes összetevőkből készült Flavon lekvár

Flavon lekvár

Minden ember számára nélkülözhetetlen a megfelelő energiatartalommal bíró étrend rendszeres fogyasztása. Ez kifejezetten érvényes a gyerekekre nézve, hiszen számukra még inkább fontos a kellő vitamin és ásványi anyag bevitel. Ezért került kifejlesztésre a Gyerekerő, Flavon lekvár gyerekeknek. A készítmény tele van számos szükséges antioxidánssal, valamint minden olyan összetevővel, ami immunerősítő és a fejlődésben lévő szervezetet támogatja, hogy az nagy és erős legyen. (tovább…)

Izomlazító kenőcs a görcsös területre

Izomlazító kenőcs

A kéz és a kar túlerőltetése hosszú időn keresztül megnehezítheti a mindennapokat. Néha még az írás is nehézzé válik annak, aki teniszkönyökkel küzd. Ideig óráig a teniszkönyök kenőcs gyógyírt jelenthet a fájdalomra, azonban arra kell törekedni, hogy a kar izmai teljesen helyrejöjjenek. Ezt pihentetéssel és célzott kezeléssel lehet a leghatékonyabban megoldani.

Azonban, ha hirtelen húzódás és fájdalom nyilall bele a karba vagy a könyökbe, akkor jó, ha van otthon teniszkönyök kenőcs. Ez egyszerre hűsíti és csillapítja a fellépő fájdalmat. Ha erre a fájdalomra később is rádolgozik, vagyis nem hagyja kellőképpen regenerálódni a területet, akkor akut gyulladásos tünet léphet fel. (tovább…)

Biztonság, és megbízhatóság a magán reumatológiai rendelésen

Reumatológiai magánrendelés

Ha ízületi problémával, ízületi fájdalommal küzd, esetleg csontritkulást diagnosztizáltak Önnél, vagy éppen hialuronsav injekciót szeretne igényelni, akkor szüksége van egy reumatológus szakorvosra.

A reumatológiai magánrendelés optimális választás lehet az ön számára, amennyiben gyors és szakszerű ellátást szeretne. Állapotának felméréséhez mindenképpen szükséges egy alapos, mindenre kiterjedő reumatológiai vizsgálat, amely felfedi az esetleges problémákat, s ezzel együtt irányt mutat a terápiás kezelések között. (tovább…)

Hatékony balzsam izomsérülésekre

Balzsam

Sportolás vagy kemény fizikai munka során könnyen megsérülhetünk, ha nem vagyunk elég óvatosak. Egy izomhúzódás sohasem jön jókor, hiszen hatalmas fájdalommal jár és napokig munkaképtelenek lehetünk.

Számos olyan gyógynövény kivonatot tartalmazó balzsam létezik már, amelyek az ilyen fájdalmakat csillapítani képesek. Ugyanakkor, nemcsak a fájdalom megszüntetésében van szerepük ezeknek a készítményeknek, hanem a gyulladáscsökkentésben is. (tovább…)

Az Ön gyermeke is utálja a fogorvost?

Clinident

Clinident

Valószínűleg sok szülő rémálma, hogy a gyermekkel fogorvoshoz kell mennie. Ez bizony nem egyszerű feladat, hiszen a legtöbb gyermek félve ül be a székbe és a kezelést is nehezen lehet elvégezni. A Clinident rendelőjében kifejezetten gyermekfogászati részleg is van, ahol arra törekednek a szakorvosok, hogy a lehető legfinomabb módszerekkel végezzék el a szükséges beavatkozásokat. Természetesen, nem lehet elégszer hangoztatni, hogy a legjobb stratégia a baj megelőzése. A szülőknek nagyon fontos feladatuk van ezen a téren, hiszen arra kell tanítani a csöppségeket, hogy mindig mossanak fogat. Ez önmagában nem sokat ér, ha nem a megfelelő technikával történik a folyamat. Egyre gyakoribb, hogy az óvodás gyermekek már csak akkor kerülnek fogorvoshoz, mikor elfeketedett fogakat vagy letöréseket vesznek észre a szülők. Ilyenkor az eljárás nyilván komplikáltabb, mint egy olyan fogtömés esetében, amit időben felfedeznek. A Clinident arra buzdít mindenkit, hogy legalább félévente vagy évente egyszer menjen el egy rutinellenőrzésre, hogy időben fény derüljön az esetleges problémákra.

A Clinident fogászati klinika szeretettel várja a gyermekeket akkor is, ha nincs szükségük kezelésre. Ez azért fontos, hogy megbarátkozzanak a rendelővel, megismerjék a berendezéseket és szokják a gondolatot. Így, ha legközelebb ők kerülnek sorra, akkor nem egy teljesen idegen helyre mennek, ahol a félelem válik rajtuk urrá. Sőt, az is be szokott válni, hogy a fogorvos megdicséri a gyermekek fogait. Ilyenkor ez ösztönzésként hat rájuk és arra buzdítja őket, hogy továbbra is vigyázzanak a fogaikra. A Clinident olyan fogorvosi eszközt használ, amin egyáltalán nem a fúrás érzetét kelti a kicsikben. Ők ugyanis gyakran már a fúró hangjától is megijednek. A Rondoflex nevű eszköz azonban fájdalommentesen, fúrás nélkül és zajmentesen segíti elő a megfelelő kezelést, ezáltal biztosítva a gyermekek nyugalmát a fogorvosi székben. Hozza el Ön is a kicsiket a Clinident rendelőjébe, ahol a fájdalomtól nem kell tartani!